Weer rechtop door t’ leven !

Dorn therapie

 is een therapie die onder ander gebruikt wordt bij:

been lengte verschil

bekken scheef stand

rug en gewrichtsproblemen

Mensen die geruime tijd met rug- en gewrichtsklachten rondlopen hebben vaak te horen gekregen: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage u moet er maar mee leren leven.”
De Dorn therapie bewijst het om gekeerde aangezien uw lichaam een levend organisme is, hersteld het zich zo lang het leeft!

De Dorn therapie komt uit Duitsland, het wordt daar gezien, door de ziekte kosten verzekeraars, als een reguliere behandelmethode.

Meestal zal de Breuss Massage na de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de wervelkolom nog meer te strekken,
Wanneer er veel pijnklachten zijn, kan de Breuss Massage voorafgaand aan de Dorn behandeling worden uitgevoerd, om de rug te ontspannen en daarmee voor te bereiden op de Dorn behandeling.

Hoe werkt dit?

Bij deze therapie wordt op een zachte en gevoelloze manier de gewrichten en wervels van de wervelkolom weer op hun plaats terug geschoven.

In tegenstelling tot “kraken” is deze therapie zeer mild. Dit gebeurt in samenwerking met de cliënt deze zwaait met de arm/been zodat de spieren zijn afgeleid en de wervels dan makkelijker worden teruggezet

Eerst ga ik kijken of er beenlengte verschil is, deze wordt gecorrigeerd en daarna gaan we je bekkenstand bekijken. Door met je been heen en weer te slingeren, ga ik met een duwende glij beweging over de bekkenkam om hem in de goede stand te krijgen mocht dit nodig zijn. Dan ga ik ook op die manier de rug -/ nekwervels af , om te kijken of hier afwijkingen in zijn. Door een zwaaiende beweging te maken is de rug/nek spier ontspannen en zo kan ik hem makkelijker in de goede positie terug brengen. Zo ga ik ook je schoudergewricht en arm langs om deze in de goede positie te brengen.

        De behandeling geeft een fijn en ontspannen gevoel.

Na de behandeling is het verstandig om voldoende water te drinken en zorgt u ervoor dat u zich de eerste
dagen wat rustiger aan doet. Het is af te raden om plotselinge bewegingen te maken en
zwaar te tillen. Ook is het beter om bepaalde sporten even uit te stellen. Er zijn vaak 4/5 behandelingen nodig om
je lichaam de tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe situatie!

Er is geen verwijsbrief van een arts nodig.

Bij alle gewrichtsklachten zoals

 

(lage)Rug

Nek en hoofdpijn

Schouder

Elleboog

pols

Heup

SI-gewricht

knie

Scoliose

Lordose

Beenlengte verschil

Diverse klachten die een relatie hebben met de ruggenwervels zoals duizeligheid, darmklachten, uitstraling naar arm of been

Open op afspraak

maandag : 13.15 – 17.00

dinsdag: gesloten

woensdag : 13.15 – 21.00

donderdag : 13.15 – 21.00

vrijdag : 13.15 – 17.00

Behandeling  30 min    € 34.00

Yvon v Ruyven

Geerbos 4

2676 BR  Maasdijk

06-19682479

yvon@reflexzonetherapietvlindertje.nl

 

`t Vlindertje is aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT-vergoedbaar en de GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

in het contact met mijn cliënten gelden bepalingen, beroepscode, klacht-en tuchtregeling van de Cat-vergoedbaar en het Gat