Zwangerschaps reflexologie

Gefeliciteerd jullie verwachten een kindje maar je ervaart lichamelijke klachten, wellicht kan ik je helpen. Blijf er niet mee rondlopen!

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Het is tevens ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden.

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging. Dit is een geheel veilige manier zonder nare bijwerkingen. Het beste is om voor de 36ste week de reflexzonebehandeling in te zetten, zodat indien noodzakelijk een draaipoging in het ziekenhuis nog kan worden uitgevoerd. Deze worden meestal in de 36ste week gepland. Uit ervaring blijkt dat ongeveer 60% van de baby’tjes draaien met behulp van reflexzonetherapie.

Ook een overtijdsbehandeling kan ingezet worden, doe dit in overleg met je verloskundige

Maar het kan ook zo zijn dat het niet lukt om zwanger te worden, kom dan ook ! Zeker als je al in het ziekhuis loopt voor de mogelijke behandelmethodes, dit kan een positieve werking hebben op jouw. Zowel geestelijk als lichamelijk ! Doe dit in overleg met je gynaecoloog of arts !

De behandeling is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige, gynaecoloog of arts !

Hoe ga ik te werk ?

Op basis van je klachten maak ik een ‘behandelplan’ dat ik met je zal bespreken.
Aangezien het lichaam tijd nodig heeft zich te herstellen spreek ik meestal 4 à 5 wekelijkse behandelingen af. Dan kijken we hoe het gaat en of er nog een vervolg nodig is. Het hangt er ook vanaf hoelang je klachten hebt

Uitgaand van je klachten zal ik verschillende punten op je voet gaan behandelen met mijn duim / vingers . Dit kan pijnlijk zijn omdat daar een stagnatie zit, dit gaan we oplossen door de plek vast tehouden , de pijn neemt dan af en de doorstroming zal verbeteren. Om je zo goed mogelijk te kunnen ontspannen en afvalstoffen af te voeren zal ik je geregeld vragen goed in en uit te ademen. 

Na de behandeling krijg je warme thee van mij, maar water drinken is zeker aan te raden voor thuis om de afvalstoffen goed af te voeren. Hierbij kan de urine donkerder zijn dan je gewent bent en ook de ontlasting kan anders verlopen.

Mocht je hoofdpijn krijgen, meer water drinken!

Er is geen verwijsbrief nodig van de arts!

Wanneer pas je dit toe ?

 

 beginnende zwangerschapsdiabetes

hoge bloeddruk (milde)

 maagzuur

misselijkheid

 obstipatie

 oedeem

pijn in het bekken

  blaasontsteking

 rugpijn

slapeloosheid

stemmingswisselingen

 stuit- of dwarsligging

 vermoeidheid

weeën opwekken

Open op afspraak

maandag : 13.15 – 17.00

dinsdag: gesloten

woensdag : 13.15 – 21.00

donderdag : 13.15 – 21.00

vrijdag : 13.15 – 17.00

1e consult 90 min € 68,00.  Behandeling 60 min € 54,00

Yvon v Ruyven

Geerbos 4

2676 BR  Maasdijk

06-19682479

yvon@reflexzonetherapietvlindertje.nl

 

`t Vlindertje is aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT-vergoedbaar en de GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

in het contact met mijn cliënten gelden bepalingen, beroepscode, klacht-en tuchtregeling van de Cat-vergoedbaar en het Gat