Tuina massage

 

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Bij tuina gaat het om het oplossen van blokkades in het weefsel. De therapeut oefent druk uit op de meridianen en op specifieke punten, waardoor de energie en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen

Op die manier stimuleert tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Tuina-massage werkt diep door in het spierweefsel, botten en pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot je veerkracht en weerstand, geeft je flexibiliteit en laat spanning en vermoeidheid verdwijnen.

                                                          Hoe ga ik te werk?

Bij de tuina massage richt ik mij op de meridianen. Er zijn twaalf verschillende meridianen volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Deze energiebanen lopen door heel je lichaam die de organen, zintuigen en psyche met elkaar verbinden. Deze banen kunnen geblokkeerd raken door het gevolg van emotionele of fysieke problemen. Door de tuina massage hef ik de blokkades op en neem ik de bij behorende meridiaanpunten mee door deze te stimuleren of te kalmeren. Hierdoor komt de bloedciculatie opgang en kan ook de energie  (Qi ) weer vrij stromen !

Moxa

Tijdens de behandelingen kan ik ook de Moxa gaan gebruiken. Moxa ook wel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) genoemd,  gebruik ik om meridaanpunten te verwarmen en wordt met name gebruikt op plaatsen waar de energiestroom heel zwak of ‘leeg’ is. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het meridiaanpunt en zal daar de energiestroom stimuleren.

Dit is een soort koolstofstok die ik eerst aansteek en vervolgens uit blaas waardoor het ‘kooltje’ blijft gloeien, dit houd ik boven een meridiaanpunt om deze te verwarmen en energie toe tevoegen.

 

werkt goed bij

 

migraine

chronische pijn

spierspanningen

fibromyalgie

spier- en zenuwpijnen

rug- en nekklachten

slechte doorbloeding

spijsverteringsproblemen

stress

gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose.

 

Open op afspraak

 

maandag : 13.15 – 17.00

dinsdag: gesloten

woensdag : 13.15 – 21.00

donderdag : 13.15 – 21.00

vrijdag : 13.15 – 17.00

     geen verwijsbrief van arts nodig

        massage  30 min   € 44,00        

Yvon v Ruyven

Geerbos 4

2676 BR  Maasdijk

06-19682479

yvon@reflexzonetherapietvlindertje.nl

 

`t Vlindertje is aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT-vergoedbaar en de GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

in het contact met mijn cliënten gelden bepalingen, beroepscode, klacht-en tuchtregeling van de Cat-vergoedbaar en het Gat