Reflexzonetherapie ook wel voetreflex

Wat houd dit in ?

Reflexzonetherapie is een eenvoudige, effectieve natuurgeneeskundige therapie. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen verbonden met bepaalde reflexgebieden in de voet. De voet is dus een soort spiegel van je lichaam. Hier door kan je de lichamelijke en ook geestelijke klachten opsporen en behandelen. Door de massage op de voeten activeer je het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De afvalstoffen worden beter uitgescheiden en de voedingsstoffen beter opgenomen in het lichaam. De algehele lichamelijke en geestelijke toestand verbetert hierdoor en er kan ook meer bewustzijn ontstaan zodat je beter met de emoties kan omgaan. Dit is heel goed te combineren met andere therapieën, zoals o.a. fysiotherapie, chiropractie e.d .

Reflexzonetherapie kan je op twee manieren toepassen: voor pure ontspanning en voor verlichting van de klachten. Sommige klachten kunnen zelfs verholpen worden. Bij zwangerschappen kan dit echt een verlichting zijn. Het lichaam doet dit zelf, de therapeut geeft slechts de aanzet zodat het lichaam zichzelf kan gaan genezen.

  Hoe ga ik te werk ?

Op basis van je klachten maak ik een ‘behandelplan’ dat ik bij de volgende afspraak met je zal bespreken.
Aangezien het lichaam tijd nodig heeft zich te herstellen spreek ik meestal 4 à 5 wekelijkse behandelingen af. Dan kijken we hoe het gaat en of er nog een vervolg nodig is. Het hangt er ook vanaf hoelang je klachten hebt.

Uitgaand van je klachten zal ik verschillende punten op je voet gaan behandelen met mijn duim / vingers. Dit kan pijnlijk zijn omdat daar een stagnatie zit, dit gaan we oplossen door de plek vast te houden, de pijn neemt dan af en de doorstroming zal verbeteren. Om je zo goed mogelijk te kunnen ontspannen en afvalstoffen af te voeren zal ik je geregeld vragen goed in en uit te ademen. 

Na de behandeling krijg je warme thee van mij, maar water drinken is zeker aan te raden voor thuis om de afvalstoffen goed af te voeren. Hierbij kan de urine donkerder zijn dan je gewent bent en ook de ontlasting kan anders verlopen.

Mocht je hoofdpijn krijgen dan worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd, meer water drinken!

Er is geen verwijsbrief nodig van de arts!

Wanneer pas je dit toe?

 

 hoofdpijnklachten

 spier- en gewrichtsklachten

 longaandoeningen

verkoudheid en bijholteontstekingen

maag – en darmproblemen

 blaasproblemen

 oedeem

 menstruatieproblemen

 overgangsklachten

 slaapproblemen

 vermoeidheidsklachten

 stress/ burn out

 vage klachten

 

Open op afspraak

maandag : 13.15 – 17.00

dinsdag: gesloten

woensdag : 13.15 – 21.00

donderdag : 13.15 – 21.00

vrijdag : 13.15 – 17.00

1e consult  90 min      € 68,00      Behandeling 60 min   € 54,00

Voetreflex voor kinderen

Het is erg leuk om met kinderen te werken, ze zijn heel direct en geven heel goed aan wat ze voelen !

Er kan door een verandering in hun levendje zoals een geboorte van broertje of zusje, naar school gaan, overlijden van een opa of oma blokkades onstaan. We gaan samen opzoek waar dat is en wat we er aan kunnen doen. Door de voeten te masseren worden deze blokades verzacht of weg genomen waardoor ze weer verder kunnen met hun leventje.

Een ouder kan hierbij aanwezig zijn, zodat ik eventueel voetmassage handelingen kan voordoen die thuis goed toe te passen zijn.

Er wordt om een toestemming gevraagt als het kind minderjarig is, de formulier moet ondertekend worden door beide ouders of ouder /voogd.

problemen zoals:

 

 bedplassen

 moeite met doorslapen

 moeite met ontlasting

 concentratie

oorpijn

 verkouden

Open op afspraak

maandag : 13.15 – 17.00

dinsdag: gesloten

woensdag : 13.15 – 21.00

donderdag : 13.15 – 21.00

vrijdag : 13.15 – 17.00

Behandeling  30 min.      € 34,00

Voetreflexmassage.

Alleen een voetreflexmassage is uiteraard ook mogelijk, dit is dan puur voor de ontspanning en niet voor een klacht !

Dit wordt niet vergoed door zorgverzekeraars!

Behandeling  30 min.      € 34,00

Yvon v Ruyven

Geerbos 4

2676 BR  Maasdijk

06-19682479

yvon@reflexzonetherapietvlindertje.nl

 

`t Vlindertje is aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT-vergoedbaar en de GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten)

in het contact met mijn cliënten gelden bepalingen, beroepscode, klacht-en tuchtregeling van de Cat-vergoedbaar en het Gat